Loading Events
This event has passed.

MASTERCLASS

HB VAN JONG TOT OUD

UITZONDERLIJK HOOGBEGAAFD

UITZONDERLIJK HOOGBEGAAFD ZIJN. WAT IS DAT? WAT BETEKENT DAT?

Heb je als ouder van een uitzonderlijk hoogbegaafd kind meer inzichten nodig in wat dat nou precies is en betekent voor je kind en voor jou als ouder?

Hoe kan je uitzonderlijke hoogbegaafdheid herkennen en faciliteren?

En hoe uit het zich bij hoogbegaafde volwassenen? Wat zeggen zij er zelf over?

Tijdens deze interactieve dag is er veel ruimte voor jouw vragen!

In een informele, verbindende setting ontvangen wij maximaal 20 geïnteresseerden die zich willen verdiepen in uitzonderlijke hoogbegaafdheid, omdat dit hun leven beïnvloedt.

HB VAN JONG TOT OUD

HB van jong tot oud is de samenwerking tussen de Vlaamse Els de Wit, coach en counselor voor (uitzonderlijk) hoogbegaafde kinderen en jongeren, en de Nederlands-Britse Alice K. Burridge, coach & spreker over hoogbegaafdheid, businesscoach, tekstschrijver en onderzoeker. Zij beschouwen hoogbegaafdheid vanuit een ontwikkelingsgericht en inclusief perspectief en dat komt terug in de gezamenlijke evenementen onder deze noemer.

SPREKERS

ELS DE WIT

Els De Wit is zaakvoerder van Talentvol in Bornem, dat voornamelijk uitzonderlijk hoogbegaafde kinderen vanaf peuterleeftijd begeleidt. Els De Wit behaalde een Master en diploma van de lerarenopleiding. Na enkele jaren als leerkracht te hebben gewerkt en deel uit te maken van het team Hoogbegaafdheid, vormde ze zich via permanente bijscholingen (Universiteit Antwerpen: Filosoferen met Kinderen en Jongeren, Novilo, Tania Gevaert, …), en op zelfstandige basis om hoogbegaafde en uitzonderlijk hoogbegaafde kinderen te kunnen bijstaan in hun levensloop.

Je kan bij Talentvol terecht voor infosessies en workshops, begeleiding van ouders en scholen, en verrijkingsmaterialen gebaseerd op vaardigheidsniveau. Vanaf 2018 startte Talentvol in samenwerking met bedrijven en hogescholen/universiteiten dagtrajecten specifiek voor uitzonderlijk hoogbegaafde kinderen en jongeren in de vorm van externe plusklassen overdag. Deze zijn ondertussen al uitgebreid naar Hasselt, Bornem en Leuven.

Je krijgt tijdens de Masterclass uitleg over de innerlijke leefwereld en drijfveren van uitzonderlijk hoogbegaafde kinderen. We laten deze kinderen én hun omgeving uit de schaduw treden door middel van praktijkvoorbeelden en theorieën.

Je ontdekt of en wat het verschil is tussen hoogbegaafd en uitzonderlijk hoogbegaafd, we nemen enkele vooroordelen onder de loep en bekijken of deze kloppen, en we beschouwen waarom versnellen en verrijken meestal niet voldoende zijn, hoe je hun leerhonger kan stillen of juist aanwakkeren en hoe je hen als ouder kan begeleiden in een wereld die zo verschilt van die van henzelf.

DR. ALICE K. BURRIDGE

Alice K. Burridge begeleidt met Waves & Currents (uitzonderlijk) hoogbegaafde volwassenen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ook faciliteert ze kennisontwikkeling over hoogbegaafdheid en is ze in te huren als spreker om organisaties te informeren over hoe hoe zij hoogbegaafdheid kunnen herkennen en hoogbegaafden beter kunnen faciliteren. Naast eigenaar van Waves & Currents is Alice oprichter en bestuursvoorzitter van Stichting Hoogbegaafd! en heeft ze nog twee ondernemingen als businesscoach en tekstschrijver.

Ze heeft haar eerdere wetenschappelijke ervaring meegenomen om onderzoek te doen naar uitzonderlijke hoogbegaafdheid bij volwassenen. Wat zeggen zij er zelf over? Op deze dag verzorgt ze hierover een lezing.

Het doel van haar onderzoek is onder meer om te bepalen of en welke consensus er bestaat over de terminologie en het concept, om begrip te krijgen van uitzonderlijke hoogbegaafdheid op zijnsniveau en om meer inzicht te krijgen in op welke wijze uitzonderlijk hoogbegaafde volwassenen zich optimaal ontwikkelen in een richting die bij hen past.

Uiteraard is er ruimte voor vragen en wellicht zullen ouders van uitzonderlijk hoogbegaafde kinderen herkenning vinden in de omschrijvingen.

VOLG ONS EN BLIJF OP DE HOOGTE!