GEÏNTERVIEWD VOOR HET OKTOBERNUMMER VAN &C MAGAZINE

Ik ben met nog vier andere hoogbegaafden geïnterviewd (door Imke Hamacher) en gefotografeerd (door Ruud Janssen) voor het oktobernummer van &C Magazine. Het artikel laat een mooi stukje hoogbegaafde diversiteit zien. Hieronder een paar highlights!

Het magazine is nu beschikbaar in vrijwel alle kiosken en supermarkten. Koop het vooral! Mocht je dit pas na oktober zien, kan je een mailtje sturen naar info@wavesandcurrents.eu om een scan te ontvangen.

Op school

Sommige hoogbegaafde kinderen gaan rebelleren als ze op school niet uitgedaagd worden. Anderen houden zich juist in, om maar niet op te vallen. Zo’n kind was ik. Ook al kon ik al lezen toen de rest het nog moest leren, ik hield mezelf stil en deed mee met de rest.

Studeren aan de universiteit

Andere studenten waren voor mijn gevoel vooral bezig met zuipen en feesten. Is dit het nou? vroeg ik me af. Totdat ik in mijn tweede jaar een jongen ontmoette met wie ik direct een klik had. De manier waarop hij zijn omgeving observeerde, redeneerde en naar de wereld keek, had een bepaalde intensiteit waarin ik mezelf herkende. We liepen tegen dezelfde dingen aan. Dat toetsen te veel gericht waren op het geven van het juiste antwoord, in plaats van redeneren. Zo schools. Een nieuwe oplossing voor een vraagstuk bedenken, dat werd bijna nooit gevraagd.

Stichting Hoogbegaafd!

Ik richtte een Facebookgroep voor hoogbegaafden op, die uitgroeide tot een stichting met meer dan tienduizend leden. Het contact met anderen heeft me veel bevestiging gegeven.

Over hoogbegaafdheid

Hoogbegaafdheid zit ‘m veel meer in je manier van denken. Je hersenen zijn anders gewired, zo omschrijf ik het altijd. Ik vind het jammer dat de keerzijde van hoogbegaafdheid veel aandacht krijgt. Natuurlijk zijn er hoogbegaafden die strugglen, maar je moet niet alle spookcijfers geloven. ‘O, daar heb je weer een hoogbegaafde,’ gaan mensen dan denken, ‘die zal wel problemen hebben.’ Terwijl je als hoogbegaafde, in de juiste omgeving, ook kunt floreren.

Over meerdere roepingen

Ik ben gepromoveerd en run mijn eigen bedrijf en stichting. Eén ding doen past niet bij mij. Daarvoor heb ik te veel interesses. Ja, dat is wel een dingetje bij hoogbegaafden.

Uit &C, oktober 2018, fotograaf Ruud Janssen, styling Teuntje Asveld, haar en make-up Isabeau Ottevanger

Werk met mij

Vond je het fijn om dit artikel te lezen? Vergeet het dan niet te delen en schrijf je hieronder in voor toekomstige updates!