TWEESTRIJD EN KEUZESTRESS

Tweestrijd tussen de voors en tegens?

Zit je verstrikt in een innerlijke tweestrijd? Is het alsof er een onderhuidse haat-liefdeverhouding woedt tussen de voors en tegens, terwijl het zinspelen op een situatie actie vergt? Een vraagstuk dat nogal eens de revue passeert onder promovendi en andere academici. Bijvoorbeeld bij het kiezen voor of tegen het voortzetten van de academische loopbaan.

Dat kan nogal een heibel punt zijn, weet ik uit ervaring. Hoe kan je uit je innerlijke tweestrijd een duidelijke winnaar naar voren laten komen? Misschien wist je al wie er zou gaan winnen. Jij, in alle gevallen. In wat je dan ook besluit na te streven.

Wat is voor jou de beste afweging?

Maar dat is niet zonder hindernissen. Je weegt de mooie en minder mooie momenten tegen elkaar af. Je voelt je uiteindelijk door de mooie momenten en vooruitzichten ervan overtuigd dat je een academische loopbaan wilt voortzetten. Of juist niet, wellicht ondanks de mooie momenten, omdat je de randvoorwaarden anders afweegt. Beide keuzes kunnen de juiste zijn. Maar wat is goed voor jou?

Als je besluit te vertrekken uit de academische wereld komt er een moment waarop je het moet vertellen aan je supervisor. Of je het ook aan andere collega’s vertelt van wie je niet afhankelijk bent of was in je onderzoeksactiviteiten is aan jou. Misschien kom je daar niet zo goed uit. Of vind je het aangaan van je transitieproces erg lastig, ook al voelt het voor jou niet goed in de academische wereld.

Ik bied coaching tijdens je zoektocht. Of je nu promoveert, een postdoc doet en/of al op zoek naar een vervolg. Of dat vervolg nu een academische loopbaan wordt of als je dat juist niet ambieert. Als je hier behoefte aan hebt, kijk dan eens naar mijn aanbod. Je kan ook eerst een gratis intakegesprek van 20 minuten aanvragen.

Werk met mij

Vond je het fijn om dit artikel te lezen? Vergeet het dan niet te delen en schrijf je hieronder in voor toekomstige updates!